Radna posjeta IPO Montenegro u Vladi Crne Gore

Danas je delegacija Internacionalne policijske organizacije Crne Gore u sastavu: Predsjednik IPO Crna Gora mr Ivan Pekic, podpredsjednik IPO Momcilo Scekic i Generalni sekretar Emil Imsirovic bila u posjeti Vladi Crne Gore, na poziv podpredsjednika Vlade dr Dritana Abazovica u cije ime nas je primio njegov savjetnik Milan Đaković.

Razgovor se odnosio na teme kojima se bavi IPO Montenegro, poput:
Borbe protiv organizovanog kriminala,
Borbe protiv korupcije,
Suprostavljanju savremenim bezbjednosnim prijetnjama: terorizam, proliferacija oruzja, trgovina ljudskim organima, lihvarenje i distribucija droge, trgovina ljudima.

Zatim smo govorili o nacelnoj borbi i suprostavljanju u borbi protiv savremenih kriminalnih klanova. Na sastanku smo se slozili da treba unaprjediti strukture i nacin rada bezbjednosnih sluzbi, kao i da je potrebna veca civilna kontrola svih sluzbi bezbjednosti. Usled sve vece opasnosti od terorizma i organizovanog kriminala drzava mora uloziti dodatne napore kako bi se ova opasnost i posast svela na najmanji moguci rizik.

Leave a Reply

Pratite nas

IPO Crna Gora je osnovana kao nevladina organizacija čiji je opšti cilj razvoj svijesti građana o bezbjednosti u društvu kroz razne edukativne radionice, aktivnosti i djelovanja u skladu sa zakonom Crne Gore. Organizacija svoju djelatnost obavlja na čitavom području Crne Gore.

Budite dio našeg tima da zajedno izgradimo bezbjednije društvo učlani se