Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

3rd International Congress-Albania

Delegacija Internacionalne policijske organizacije Crne Gore, koju su činili predsjednik magistar bezbjednosti Ivan Pekić i izvršni direktor Momčilo Šćekić boravila je u Tirani na Međunarodnom IPO Kongresu koji je okupio preko 20o predstavnika iz 30 država.
Osim lidera IPO sekcija učešće na Kongresu uzeli su predstavnici Vlada, visoki predstavnici za sprovođenje zakona iz cijelog svijeta, pripadnici policije, vojske, obavjestajnih sluzbi, kao i eksperti iz oblasti bezbjednosti iz javnog i privatnog sektora koji su razmjenili iskustva i podijelili svoje ekspertize.
Ove godine se međunarodni IPO Kongres fokusirao na transnacionalni organizovani kriminal i borbu protiv terorizma.
Kongres je obuhvatio niz panela i radionica na kojima su stručnjaci diskutovali o najnovijim trendovima i strategijama u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma. Poseban akcenat stavljen je na saradnju između različitih međunarodnih institucija i organizacija, kao i na inovativne pristupe u prevenciji kriminalnih aktivnosti.
Međunarodni IPO Kongres pružio je učesnicima priliku da se umreže, razmijene ideje i razviju nove strategije koje će doprinijeti boljoj koordinaciji i efikasnosti u borbi protiv globalnih prijetnji, a zaključci i preporuke sa ovog skupa biće temelj za buduće aktivnosti i inicijative koje će se sprovoditi na nacionalnom i međunarodnom nivou.