Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Bezbjednost u saobracaju – elektricni trotineti

Veoma je alarmantna pojava mnogobrojnih električnih vozila (skuteri, trotineti, bicikla itd.) na našim ulicama zbog činjenice da ih voze uglavnom mlada, neiskusna i saobraćajno nekvalifikovana lica često bez nošenja zaštitne opreme, prevozeći po više lica, koristeći slušalice i mobilne telefone, vozeći pod dejstvom alkohola, preko pešačkog prelaza itd.

Dodatni problem predstavlja i njihov zakonsko neregulisan saobraćajni status (tj. zakon ih ne prepoznaje), pa samim tim ne postoji osnova za izricanje prekršajnih kazni, niti su takva vozila registrovana, što znači da nemaju provjeru tehničke ispravnosti, a vlasnik nije osiguran od odgovomosti za štetu pričinjenu trećim licima prema Zakonu o obaveznom osiguranju u saobraćaju.

🛴 Ovo sve popularnije prevozno sredstvo predstavlja novinu i izazov za vozače, bicikliste i pješake, pa je definisanje uslova ponašanja od presudne važnosti. Cilj bi trebalo biti uspješno i bezbjedno uključenje novih učesnika u saobraćaj.

Takođe ne postoji odgovarajuća staza za kretanje istih, a svjedoci smo da se takva vozila kreću i u pješačkim zonama, gdje nažalost dolazi i do nezgoda prilikom sudara sa pjesacima, jer brzine kojima se kreću uopšte nisu male i lako mogu dovesti do teških povreda i smrtnog ishoda.

Ako prihvatimo stanovište da su elekrični trotineti najbliži biciklu, onda shodno tome na njih bi trebala da se primijene sva pravila kojima se difiniše kretanje bicikla. Samim tim elekrični trotineti moraju da se kreću biciklističkom stazom ili trakom, ukoliko postoje. Ako ne postoji posebna staza ili traka smjeli bi da koriste kolovoz u širini od najviše metar od desne ivice kolovoza. Dakle, električni trotineti ne bi smjeli da se kreću po trotoaru. pješačkoj stazi, pješačkoj zoni i trgu.

💡Idealano pravno i zakonsko rešenje bi bilo da se sa jedne strane omogući bezbjedno učestvovanje u saobraćaju električnih vozila, a sa druge strane da podstakne upotrebu tog prevoznog sredstva, jer smanjuje gužvu, ne zagađuje životnu sredinu, nema problema sa parkiranjem itd.✅

✍️ 𝑩𝒐𝒓𝒊𝒔 𝑱𝒂𝒏𝒌𝒐𝒗𝒊𝒄 𝑰𝑷𝑶 𝑴𝒐𝒏𝒕𝒆𝒏𝒆𝒈𝒓𝒐