Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Džijudžicu klub „Mornar“ ima razloga za zadovoljstvo: Veliki uspjesi mladih Barana

U džiju-džicu klubu „Mornar“ poslednjih dana – slavljenička atmosfera. S razlogom, jer su se njihovi članovi sa Svjetskog prvenstva u dalekom Abu Dabiju vratili sa odličjima na prsima. I to ne bilo kakvim!

Tim povodom uprava kluba upriličila je i koktel, gdje su se, pored ostalog, evocirale uspomene sa najznačajnije smotre na planeti za mlade takmičare.

Naime, u sastavu crnogorske reprezentacije koja je brojala 24 takmičara našlo se i troje iz barskog „Mornara“.

Naš grad i zemlju na ovom SP uspješno su predstavljali Elena Stojanović i Kristina Radosavović koje su osvojile srebrne medalje i tako ponijele laskave titule vicešampionki svijeta, dok je Savo Jaredić imao zapažen nastup ali u jakoj konkurenciji nije uspio da se domogne polufinala i medalje.

Takođe, u stručnom štabu reprezentacije bili su treneri Saša Boltić i Srđan Stojanović koji su znalački vodili svoje pulene do medalja i pobjedničkog podijuma. Ju Jitsu reprezentacija Crne Gore je na ovom svjetskom prvenstvu ostvarila jedan od najvećih uspjeha od svog osnivanja jer je u konkurenciji preko 60 zemalja i 1362 takmičara osvojila 18 medalja od čega 2 zlatne, 9 srebrnih i 7 bronzanih čime je zauzela 14 mjesto u konačnom plasmanu i svrstala se u red svjetskih borilačkih velesila kada je u pitanju ovaj sport.

Uz malo više sportske sreće plasman je mogao biti i visočiji jer je znatan broj reprezentacija ispred crnogorske sa mnogo manje medalja ali više zlatnih, što je osnovni kriterijum pri rankingu.

Kako god, u prostorijama kluba bilo svečano. U društvu roditelja, prijatelja, poštovalaca i podržavalaca kluba, stručni štab na čelu sa Sašom Boltićem i trenerima Jovanom StojanovićemRafetom Šahmanom i Srđanom Stojanovićem zahvalio se prisutnima na saradnji i podršci. Posebnu zahvalnost uputili su Ivanu Pekiću predsjedniku crnogorske i balkanske IPO organizacije kao i Moki Šćekiću predstavniku crnogorske IPO na prisustvu, a koji su naše mlade šampionke darovali prigodnim poklonima za veliki međunarodni uspjeh, podvlačeći kako nacija još nije svjesna veličine i značaja ovog uspjeha, apelujući na grad i državu da se više okrenu mladim sportistima jer je ulaganje u njih najjeftinija reklama za državu, na globalnom nivou.

S obzirom da su uslovi u kojima treniraju mladi barski džiudžicaši više nego skromni jasno je da je ovako veliki uspjeh ostvaren uz mnogo zalaganja, rada i ljubavi a konkurs za upis novih članova otvoren je tokom cijele kalendarske godine.

Izvor: Barski Portal