Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Edukativni IPO stand: „Saobraćajno vaspitanje i obrazovanje“

IPO Montenegro je u sklopu projekta „Bezbjednost mladih na drumovima“ zajedno sa partnerskom NVO Sistem, uz podršku Ministarstva kapitalnih investicija Crne Gore organizovala promociju saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja preko edukativnog štanda – info pulta u centru Podgorice u cilju bezbjednosti mladih u saobraćaju.

Saobraćajno vaspitanje i obrazovanje ima važnu ulogu u razvoju saobraćajne kulture čovjeka tj. povećanju bezbjednosti u saobraćaju i ono obuhvata sticanje znanja, vještina i navika neophodnih za bezbjedno učestvovanje u saobraćaju, kao i unapređenje i učvršćivanje pozitivnih stavova i ponašanja u saobraćaju.

Promocija saobraćajnog vaspitanja uticaće na formiranju ispravnih stavova o bezbjednosti u saobraćaju koji predstavlja kvalitetan osnov za dalju nadgradnju mladih u ovoj oblasti.

Na ovaj način, postiže se unapređenje nivoa bezbjednosti u saobraćaju, utiče se na ponašanje učesnika u saobraćaju, a samim tim i smanjenje broja poginulih i povređenih u saobraćajnim nezgodama.