Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Internacionalna policijska organizacija Crne Gore održala je u školskom amfiteatru Gimnazije „Panto Mališić“ u Beranama edukativnu radionicu pod nazivom: „I JA SAM UČESNIK U SAOBRAĆAJU“

Internacionalna policijska organizacija Crne Gore održala je danas u školskom amfiteatru Gimnazije „Panto Mališić“ u Beranama edukativnu radionicu pod nazivom: „I JA SAM UČESNIK U SAOBRAĆAJU „, koja je dio istoimenog projekta i koji realizujemo u saradnji sa partnerskom NVO Sistem iz Podgorice, a pod pokroviteljstvom Ministarstvom saobraćaja i pomorstva Crne Gore 🇲🇪.

IPO Crne Gore osmislila je projekat „I ja sam učesnik u saobraćaju“ sa ciljem poboljšanja sigurnosti i bezbjednosti biciklista i vozača električnih trotineta, radi očuvanja ljudskih života, materjalnih vrijednosti i državnih resursa.

Kako smo kroz dosadašnje iskustvo uvidjeli da su biciklisti i vozači trotineta uglavnom bili zapostavljeni u zakonskom i strateškom smislu zaštite države u oblasti saobraćaja ovaj projekat smo upravo posvetili suzbijanju problema na koje nailaze vozači trotineta i bicikala na saobraćajnicama Crne Gore.

💡Projekat je osmišljen u cilju smanjenja broja nezgoda i povećanja lične i društvene odgovornosti prema ovim učesnicima u saobraćaju, koji uglavnom nijesu prepoznati kao jednako važni.

Na samom početku ove edukativne radionice izvršni direktor IPO CG Momčilo Šćekić koji je ujedno i koordinator projekta pozdravio je učesnike radionice i govorio detaljima projekta.

Na radionici koji je vodio naš generalni sekretar i predavač iz oblasti sigurnosti i bezbjednosti u saobraćaju Ssc Boris Janković bilo riječi o preporukama iz sigurnosti i bezbjednosti biciklista i vozača električnih trotineta, prednostima i manama korišćenja tih vozila kao prevoznih sredstava, kao i zakonskim normana u cilju povećanja lične i društvene odgovornosti svih učesnika u saobraćaju.

Na kraju predavanja učesnicima radionice uručeni su pokloni u vidu zaštitnih fluorescentnih prsluka i rokovnika sa IPO logom.

International Police Organization Montenegro

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva Crne Gore

International Police Organization IPO HQ