Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Internacionalna policijska organizacija Crne Gore prisustvovala je danas u Rimu na godišnjoj NATO konferenciji visokog nivoa

Internacionalna policijska organizacija Crne Gore prisustvovala je danas u Rimu na godišnjoj NATO konferenciji visokog nivoa.

🤝 Sjevernoatlanski savez (NATO) je ovu konferenciju organizovao u saradnji sa Ministarstvom inostranih poslova i međunarodne saradnje Vlade Italije 🇮🇹, NATO-ovim odbrambenim koledžom, Fondacijom Compagnia di San Paolo 🇧🇷 i Elettronica S.p.A (ELT group) 🌐.

💼 Predsjednik IPO Crne Gore doktorand bezbjednosti Ivan Pekić prisustvovao je NATO konferenciji u Rimu, a generalni sekretar IPO CG Momčilo Šćekić i koordinator za međunarodnu saradnju IPO CG Boris Janković pratili su ovu važnu konferenciju preko Zoom online platforme 💻.

🛡️ Na konferenciji je bilo riječi o postizanju najefikasnije podjele odgovornosti i resursa među saveznicima u susret nastajućim izazovima i usklađivanje investicija između jačanja postojećih arsenala i novih tehnologija, kao i šta treba preduzeti kako bi se osvježila ključna partnerstva u Južnom regionu (Mediteranski dijalog i Istanbulski program saradnje 🇹🇷), a grupa međunarodnih govornika visokog nivoa predstavila je naredne korake ka politički snažnijem, globalnijem NATO-u, u vrijeme kada su ovi temelji ključni kako za institucije, tako i za javno mnjenje 📰.

🪖 Strateški koncept postavlja koherentnu sliku rizika i prijetnji za strateško planiranje Alijanse, koja je najrelevantniji pružalac bezbjednosti na međunarodnom nivou. Da bi očuvala vjerodostojnu odbranu i odvraćanje, nove investicije i tehnologije su ključne, a novi Akcelerator inovacija za odbranu Severnog Atlantika (DIANA) će tome dati snažan impuls, a pristup bezbjednosti u svim pravcima (360°), koji je osnovni koncept NATO-a, obuhvata i odvraćanje i odbranu, kao i projektovanje bezbjednosti Alijanse ⚔️.

🗣 Na konferenciji su govorili: Alessandro Minuto-Rizzo, President, NATO Defense College Foundation, Riccardo Guariglia, Secretary General, Ministry of Foreign Affairs and International Cooperation, Florence Gaub, Director, Research Division, NATO DC, Nicolò Russo Perez, Head, International Affairs, Compagnia di San Paolo, Giulio Terzi di Sant’Agata, President of the Senate Committee on EU Policies i mnoge druge visoke zvanice 🏢.

International Police Organization Montenegro