Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

IPO Montenegro potpisao ugovor sa Ministarstvom saobraćaja i pomorstva Crne Gore „Za OSI poruka snažna, pristupačnost za nas je veoma važna“

Predstavnici Internacionalne policijske organizacije Crne Gore – IPO Montenegro u sastavu predsjednik mr Ivan Pekić, izvršni direktor Momčilo Šćekić i koordinator u IPO CG Boris Janković danas su potpisali ugovor sa Ministarstvom saobraćaja i pomorstva Crne Gore koje je predstavljala Merima Kurtagić za projekat iz oblasti oblasti zaštite lica sa invaliditetom u saobraćaju pod nazivom: „Za OSI poruka snažna, pristupačnost za nas je veoma važna“, koji će IPO Crne Gore u narednom periodu realizovati pod pokroviteljstvom Ministarstva saobraćaja i pomorstva Crne Gore.

Osobe s invaliditetom često se suočavaju s izazovima u svakodnevnim situacijama, a pristupačnost u saobraćaju igra ključnu ulogu u olakšavanju njihovih života. Postizanje pristupačnosti uključuje prilagođene infrastrukture, vozila i informacija kako bi se omogućilo neometano kretanje osobama s invaliditetom.

Pored pristupačnosti u saobraćaju veoma su bitne i promjene društvene svijesti o potrebama osoba s invaliditetom.

Naporima ka većoj pristupačnosti, zajednica postaje inkluzivnije mjesto gdje svako može slobodno učestvovati u svim aspektima života, uključujući i mobilnost u saobraćaju.