Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

JU SEUŠ i IPO CG potpisale sporazum o saradnji

U cilju unaprijeđenja daljeg zajedničkog djelovanja i sveobuhvatnijeg međuinstitucionalnog povezivanja, juče je između JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole Bar i Internacionalne policijske organizacije Crne Gore potpisan sporazum o saradnji.

Rukovođeni dosadašnjim i veoma uspješnim zajedničkim aktivnostima, direktorica JU SEUŠ Bar Tijana Vukčević i predsjednik IPO-a mr Ivan Pekić stavili su potpis na dokument koji predviđa snaženje svijesti o bezbjednosti u društvu i sprovođenje planske aktivnosti u skladu sa važećim propisima Crne Gore, kao i drugim međunarodnim aktima koje je naša država ratifikovala. Predstavnici IPO-a, PR menadžerka Bojana Buntić i predsjednik skpštine Momčilo Šćekić prezentovali su stručnu i kadrovsku pomoć koju mogu pružiti u preveniranju svih oblika nasilja koji ugrožavaju bezbjednost učeničke populacije i najavili projekte koji su u pripremnoj fazi.

Predstavnici obije strane potpisnice usagasili su se oko neophodnosti jačanja saradnje sa nadležnim institucijama, odnosno njihovog umrežavanja na lokalnom nivou i istakli nužnost za stručne obuke namjenjene učenicima i njihovim roditeljima, kao i zaposlenim u prosvjeti.

U predstojećem periodu biće organizovane interaktivne tribine posvećene spriječavanju nasilja nad ženama, prepoznavanju i pomaganju u slučajevima porodičnog, odnosno vršnjačkog nasilja, kao i obuke za ponašanje u vanrednim situacijama i otkrivanju digitalnog nasilja među mladima.