Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Kurs ženske samoodbrane u OŠ Anto Đedović

Internacionalna policijska organizacija (IPO) Crne Gore organizovala je danas u sali OŠ “Anto Đedović“ kurs ženske samoodbrane, u znaku podrške u borbi protiv nasilja nad ženama.

Cilj ovog kursa bio je da za što kraći vremenski period nauče polaznice osnovne elemente borilačkih sportova vezanih za samoodbranu. Seminarom su rukovodili predsjednik IPO Montenegro Ivan Pekić, predsjednik skupštine Momčilo Moka Šćekić, a predavanje na temu „Stop nasilju nad ženama“ održala je Dina Šukurica, diplomirana pravnica uz pomoć Bojane Buntić, stručne saradnice.

Predsjednik IPO Montenegro Ivan Pekić istakao je da je jako važno što su kurs organizovali baš u decembru, mjesecu posvećenom nasilju nad ženama.

„Zahvalio bih se većem broju žena koje su došle danas na obuci, da nauče nešto za ne daj bože, za one situacije kakve se mogu desiti u stvarnom životu. U našoj organizaciji postoji veliki broj stručnjaka koji su radili i još uvijek rade u policiji. Posebno bih se zahvalio fitnes instruktorki Tamari Vojvodić i karate i džiju džicu majstoru Saši Boltiću koji su sa svojim timovima došli da podrže ovu organizaciju“, kazao je Pekić. On se ovom prilikom u ime IPO Montenegro zahvalio i direktorki OŠ „Anto Đedović“  Stanki Vukčević koja im je izašla u susret oko organizacije.

IPO Montenegro je osnovana kao nevladina organizacija čiji je opšti cilj razvoj svijesti građana o bezbjednosti u društvu kroz razne edukativne radionice,  aktivnosti i djelovanja u skladu sa zakonom  Crne Gore. Organizacija svoju dijelatnost obavlja na čitavom području Crne Gore.

Svojim programima, akcijama i drugim djelatnostima NVO “IPO Montenegro” građanima Crne Gore pruža mogućnost i podršku da učestvuju u poboljšanju kvaliteta života svoje zajednice, participativno, solidarno i odgovorno gradeći socijalno pravedno, ekonomski prilagodljivo i vitalno i humano zdravo društvo koje uvažava, njeguje i baštini kulturnu raznovrsnost.