Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

NVO Sistem u saradnji sa partnerskom organizacijom IPO Montenegro realizovali su edukativno predavanje za učenike starijih razreda u OŠ „Božidar Vuković Podgoričanin“

Juče smo u OŠ „Božidar Vuković Podgoričanin“ realizovali edukativno predavanje za učenike starijih razreda.

Direktorica partnerske NVO Sistem, Neda Radović, prisutne profesore i djecu upoznala je sa programima partnerskih organizacija, i sa posebnim akcentom osvrnula se na ispravnu reakciju djece ukoliko su u saznanju da je neko žrtva trafikinga, nasilja ili je potencijalna žrtva, mehanizmima zaštite, i navela niz pozitivnih primjera iz prakse i rada IPO Montenegro, gdje je naš izvršni direktor Momčilo Šćekić, analitičar kriminalistike sa djecom u grupama razmijenio iskustvo sa terena.

Psihološkinja Dijana Milošević osvrnula se na problematiku nasilja, sa fokusom na vršnjačko nasilje koje je u poslednjem periodu u Crnoj Gori u porastu. Ona je sa djecom otvorila diskusiju o empatiji, predrasudama, emocijama i važnosti podrške žrtvama bilo kojeg vida nasilja.

Kroz igre uloge djeca su uzela učešće u psihološkoj vježbi i time dodatno usvojila vještunu odolijevanja pritiscima i dodatno unaprijedila znanje kome se obratiti za podršku i pomoć.

Zahvaljujemo na saradnji upravi škole i ostajemo istrjani u namjeri da ujedinjenim snagama gradimo ljepšu u bezbjedniju budućnost naših najmladjih.