Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Poznavanje saobraćajnih propisa – bezbjedno od škole do kuće

Adelisa Huremović održala radionicu u okviru kampa mode Top 3 agencije na temu „Poznavanje saobraćajnih propisa – bezbjedno od škole do kuće“.

Adelisa je apelovala kako treba poštovati saobraćajne propise, govorila o saobraćajnoj kulturi, ponašanju pješaka u saobraćaju, navela osnovna pravila u saobraćaju i kako stići bezbjedno od škole do kuće. Predavač je istakao da je porodica prvo mjesto u kojem se oblikuju vrijednosti, stavovi, kontrola emocija i ponašanja u mnogim područjima života, pa tako i u saobraćaju, zato su obavezni osnovni savjeti od odraslih koji se trebaju poštovati, da djeca u pratnji roditelja uvijek moraju hodati bezbjednom stranom puta izbjegavajući ivice puta u blizini drumskog saobraćaja.

Najvažnije je za dijete da zna put do škole, kao i pravilo na koji način se bezbjedno prelazi ulica, a takodje je veoma važno praćenje saobraćajnih znakova koji odreduju ograničenja, zabrane i obavijesti, dok se djeca se moraju kretati isključivo pješačkom stazom.

U interakciji sa polaznicima škole mode učestvovao je i predsjednik skupštine IPO Montenegro Momčilo Šćekić koji je iz svog dugogodišnjeg iskustva iz policije govorio o primjerima koji su se dešavali u saobraćaju. Radionici je prethodilo uvodno predavanje koordinatora za međunarodnu bezbjednost IPO MNE Borisa Jankovića na temu „Bezbjednost u saobraćaju sa osvrtom na električna vozila (trotineti, bicikli, skuteri)