Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Bezbjednost mladih na drumovima

U sklopu projekta pod nazivom: „Bezbjednost mladih na drumovima“ koji je finansiran od strane Ministarstva za kapitalne investicije Crne Gore, a u realizaciji Internacionalne policijske organizacije Crne Gore (IPO Montenegro) zajedno sa partnerima iz NVO Sistem danas je nastavljeno predavanje na temu: „Saobraćajna kultura i poštovanje saobraćajnih propisa“ u JU „Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola“ – Bar.

Učenike trećeg i četvrtog razreda Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole pozdravili su nastavnice škole Mirjana Savićević i Ivana Kecojević, a ispred IPO Montenegro predsjednik mr Ivan Pekić, koji se zahvalio na lijepoj dobrodošlici i saradnji.

Projekat je osmišljen prvenstveno sa ciljem da se poveća stepen bezbjednosti u saobraćaju svih učesnika, a posebno mladih.

Predavač Boris Janković, specijalista Sci menadžmenta javnog sektora, koordinator u IPO Montenegro govorio je o postojećim problemima mladih u saobraćaju sve u cilju poboljšanja njihove sigurnosti, potrebe povećanja stepena lične i društvene odgovornosti i podizanje nivoa svijesti o poštovanju saobraćajnih pravila i stimulisanje mladih na poštovanju saobraćajne kulture.

Generalni sekretar IPO Crna Gora Momčilo Šćekić govorio je iz dugogodišnjeg iskustva koje je stekao u MUP-u na šta sve mladi trebaju da obrate pažnju prilikom učešća u saobraćaju.

Ukoliko podignemo nivo saobraćajne kulture i bezbjednost će biti veća.