Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Predavanje na temu „Huligansko navijačke grupe i nasilje u sportu“

Internacionalna policiska organizacija Crne Gore odrzala je predavanje u Srednjoj ekonomskoj školi „Mirko Vešović“, na temu „Huligansko navijacke grupe i nasilje u sportu“. Grupa matruanata predvođena našim mladim aktivistom Mitar Paunović kom se ovom prilikom zahvaljujemo na trudu i organizaciji.
Predavac Čedo Milutinović, koordinatora za bezbjednost IPO Crna Gora, govorio je o nasilju, tipovima nasilja, nasilju u sportu, zakonskom okviru, huliganstvu i navijačkim grupama i prevenciji ovih pojava. Đaci su pokazali veliko interesovanje za ovu temu i njihova fokusiranost je ono što nas je obradovalo i dalo nam elan da organizujemo što više ovakvih i sličnih edukacija jer je rad sa mladima najbolje ulaganje u buducnost.

Ovom prilikom učenici su mogli da cuju veoma detaljno objasnjenje kako se i prema kome sve vrši nasilje u sportu, šta su elemnti koji izazivaju takve devijacije, kako nastaju navijačke a kako huliganske grupe i šta su obaveze svih nas kao pojedinaca ali i društva u cjelosti da bi se takva ponašnja makar uvela u razumnu mjeru.

Na kraju predavanja maturanti su ohrabreni da prijave svaki vid nasilja, a mi kao organizacija im stojimo na raspolaganju u svakom smislu.

Zbog velikog interesovanja ucenika na ovu temu bice odrzano isto predavanje u drugim skolama sa kojima imamo potpisan ugovor o saradnji.

Ova tema je definitvno u našem fokusu, ali je i tema o kojoj kao društvo moramo mnogo više razgovarati.