Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Predsjednik Internacionalne policijske organizacije Crne Gore, magistar bezbjednosti Ivan Pekić, učestvovao je na godišnjoj medjunarodnoj konferenciji ERAC 11.04.2024. godine u Ljubljani koju je organizovala IPO Slovenija

Predsjednik Internacionalne policijske organizacije Crne Gore, magistar bezbjednosti Ivan Pekić, učestvovao je na godišnjoj medjunarodnoj konferenciji ERAC 11.04.2024. godine u Ljubljani koju je organizovala IPO Slovenija.

Konferencija je osmišljena da odgovori na aktuelne izazove u globalnoj bezbjednosti i bezbjednosti sa posebnim fokusom na prvo reagovanje na nasilje i masovne žrtve. Sve ovo se postiže analizom slučajeva i najboljom praksom.

Ovogodišnja tema je „Reakcija na nasilje, pljačku, terorizam i incidente sa masovnim žrtvama“. Takvi napadi su nažalost postali sve češći u savremenom društvu kao produkt mnogih razloga od maltretiranja u školi ili na radnom mjestu do terorističkih napada.

Imali smo mogućnost da pogledamo studije slučajeva od onih koji prvi reaguju, kako privatnih tako i državnih, kao i rješenja i odgovore najbolje prakse o tome kako se nositi sa takvim prijetnjama. Ovo su predstavili MSP (stručnjaci za predmetna pitanja) iz različitih profila kao što su: policija, žandarmerija, specijalne snage, službe za hitne intervencije, borba protiv terorizma, privatno obezbjeđenje, vještačka inteligencija, akademici CCTV video analitika, stručnjaci za masovno obavještavanje u vanrednim situacijama i komunikacijama. ERAC је regionalni pilot projekat IPO-a koji je postao regionalno važan u povezivanju drugih IPO sekcija, koji ima za cilj podizanje svijesti, na kojem stručnjaci iz vladinih službi za bezbjednost i civilnog sektora i šire javnosti mogu da razmijene iskustva, iznesu svoje stavove i nauče kako da se nose sa takvim slučajevima.