Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Predsjednik Internacionalne policijske organizacije Crne Gore , magistar bezbjednosti Ivan Pekic ucestvovao je ove godine na Evropskom policijskom kongresu u Berlinu

Predsjednik Internacionalne policijske organizacije Crne Gore, magistar bezbjednosti Ivan Pekic ucestvovao je ove godine na Evropskom policijskom kongresu u Berlinu 16 i 17. aprila 2024. godine.

Novina ove godine je ta da je Internacionalna policijska organizacija (IPO) i zvanicni partner sa organizatorima Evropskog policijskog kongresa, sto dovoljno govori o znacaju IPO-a na medjunarodnom nivou.

Na Kongresu se raspravljalo o aktuelnim temama i izlagaci su predstavili najnovija tehnoloska dostignuca za profesionalnu upotrebu u sektoru bezbjednosti. Evropski policijski kongres je najveca konferencija o unutrasnjoj bezbjednosti u Evropskoj uniji.

Svake godine konferencija je mjesto susreta za oko 1500 strucnjaka iz vise od 30 zemalja. Konferenciji prisustvuju politicki predstavnici, granicari, obavjestajne agencije, kao i Vlade, parlamenti i industrije.

Evropski policijski kongres je medjunarodni kongres, koji je organizovan za donosioce odluka iz policije, organa bezbjednosti, industrije i nauke. Cilj je da se ojaca dijalog izmedju vlasti i omoguci ucesnicima, da ostvare nove kontakte sa kolegama iz cijelog svijeta.

Na kongresu se govorilo o mjerama zastite od savremenih bezbjednosnih prijetnji poput terorizma, organizovanog kriminala, migracija, korupcije u sistemu bezbjednosti i sportskim takmicenjima, kao najvecim prijetnjama od savremenog terorizma.

Takodje bilo je rijeci i o najsavremenijoj zastiti od sajber napada na Vlade i drzavne organe. Jedan od ucesnika Jürgen Ebner, zamjenik izvršnog direktora Europola je govorio o integrisanoj saradnji između evropskih tijela za bezbjednost, kroz razvoj tehnike i tehnologije koje pomazu u otkrivanju zlocina od strane kriminalnih organizacija. Bilo je takodje razmjene misljenja na temu budućnosti policijskog rada: borbe protiv kriminala i povećanje sigurnosti s vrhunskom tehnologijom. Slucaj koristenja u kriminalističkim istragama i obavještajnim podacima predstavljen je od strane Akkodisa i Microsofta.

International Police Organization Montenegro

International Police Organization IPO HQ🌍