Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Projekat: „DA NASILJE BUDE U KRIZI“

Povodom Dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, a u sklopu projekta: „DA NASILJE BUDE U KRIZI“ u OŠ „Anto Đedović“ održano je preventivno predavanje koje je organizovala NVO Sistem iz Podgorice u partnerstvu sa Internacionalnom policijskom organizacijom Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore 🇲🇪.

Predavanje o vršnjačkom nasilju koje je osmišljeno sa ciljem ukazivanja na razne oblike nasilja u svakodnevnom životu djeteta (nasilje u školi, kod kuće, online nasilje) i važnosti sprečavanja njegovog daljeg širenja održala je naša Adelisa Huremović.

Direktorica NVO Sistem Neda Radović, predsjednik IPO CG mr Ivan Pekić i izvršni direktor IPO CG Momčilo Šćekić sa djecom su razmatrali potencijalne uzroke koji dovode do nasilja, kao i konstruktivne oblike nenasilnog ponašanja i reakcije na isto.

Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja obilježava se posljednje nedjelje februara, a ima za cilj promovisanje tolerancije, empatije, poštovanja različitosti, razvijanja saradnje i osnaživanje za nenasilno rešavanje konflikata.

International Police Organization Montenegro

Ministarstvo rada i socijalnog staranja🇲🇪