Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

PROJEKAT: ,,I JA SAM UČESNIK U SAOBRAĆAJU“

Internacionalna policijska organizacija Crne Gore održala je danas u JU OŠ „Anto Đedović u Baru drugu edukativnu radionicu pod nazivom: „I JA SAM UČESNIK U SAOBRAĆAJU“, u sklopu istoimenog projekta koji realizujemo u saradnji sa partnerskom NVO Sistem iz Podgorice, a pod pokroviteljstvom Ministarstvom saobraćaja i pomorstva Crne Gore.

Projekat pod nazivom: “ I JA SAM UČESNIK U SAOBRAĆAJU “ osmišljen je sa ciljem poboljšanja sigurnosti i bezbjednosti biciklista i vozača električnih trotineta, kao i povećanja lične i društvene odgovornosti prema ovim učesnicima u saobraćaju, koji uglavnom nijesu prepoznati kao jednako važni, pa smo u ovom projektu upravo posvetili pažnju suzbijanju problema na koje nailaze vozači električnih trotineta i bicikala na saobraćajnicama naše države 🇲🇪.

Prisutne učenike su prije početka ove edukativne radionice pozdravili predsjednik IPO CG mr Ivan Pekić, izvršni direktor IPO CG i koordinator projekta Momčiko Šćekić i generalni sekretar IPO CG Boris Janković koji je ujedno i predavač na radionicama iz oblasti sigurnosti i bezbjednosti u saobraćaju.

Na početku predavanja učesnici radionice su upoznati sa detaljima projekta, a na radionici govorilo se između ostalog i o preporukama iz sigurnosti i bezbjednosti biciklista i vozača električnih trotineta, prednostima i manama korišćenja tih vozila kao prevoznih sredstava, kao i zakonskim normana u cilju povećanja lične i društvene odgovornosti svih učesnika u saobraćaju.

Na kraju ovog interaktivnog predavanja učesnicima radionice podijeljeni su flajeri i zaštitni fluorescentni prsluci sa ciljem povećanja bezbjednosti i znanja o saobraćajnoj kulturi.

„𝑼𝒌𝒐𝒍𝒊𝒌𝒐 𝒔𝒆 𝒖 𝒅𝒓𝒖𝒔𝒕𝒗𝒖 𝒑𝒐𝒅𝒊𝒈𝒏𝒆 𝒔𝒗𝒊𝒋𝒆𝒔𝒕 𝒐 𝒏𝒂𝒋𝒄𝒆𝒔𝒄𝒊𝒎 𝒖𝒛𝒓𝒐𝒄𝒏𝒊𝒄𝒊𝒎𝒂 𝒏𝒂𝒓𝒖𝒔𝒆𝒏𝒆 𝒃𝒆𝒛𝒃𝒋𝒆𝒅𝒏𝒐𝒔𝒕𝒊, 𝒔𝒊𝒈𝒖𝒓𝒏𝒊 𝒔𝒎𝒐 𝒅𝒂 𝒄𝒆 𝒔𝒆 𝒊 𝒔𝒂𝒎𝒂 𝒔𝒊𝒈𝒖𝒓𝒏𝒐𝒔𝒕 𝒖𝒄𝒆𝒔𝒏𝒊𝒌𝒂 𝒖 𝒔𝒂𝒐𝒃𝒓𝒂𝒄𝒂𝒋𝒖 𝒑𝒐𝒃𝒐𝒍𝒋𝒔𝒂𝒕𝒊.“

International Police Organization Montenegro

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva Crne Gore