Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Projekat: Samoodbranom protiv nasilnika – SNAŽNE ŽENE – SIGURNE ŽENE

U sklopu projekta: „Samoodbranom protiv nasilnika – SNAŽNE ŽENE – SIGURNE ŽENE“ koji organizuje Internacionalna policijska organizacija Crne Gore (IPO) u partnerstvu sa NVO Sistem i Ju-jitsu klubom Mornar Bar , danas na prvom času kursa ženske samoodbrane prikazane su pokazne vježbe samoodbrane od noža, palice, fizičke snage – tkz. trening samoodbrane iz realnih situacija. Dinamika i opasnosti uličnih napada su prikazane kako bi se polaznici pripremili za efikasnu odbranu ili preventivnu reakciju .

Mladi šampioni Ju-jitsu kluba Mornar iz Bara takođe su demonstrirali tehnike džudoa, karatea, džiju džice, kao i tehnike savladavanja i bacanja protivnika na pod u slučajevima kada se nasilnik nađe nad ženom, u raznim situacijama – kada je uhvaćena za struk, gornji ili donji dio tijela ili vrat .

Izvršni direktor IPO CG Momčilo Šćekić, generalni sekretar Boris Janković i počasni član IPO CG Saša Boltić, koji je istovremeno predsjednik/trener JJK Mornar i jedan od trenera Ju-Jitsu reprezentacije Crne Gore, nosilac crnog pojasa u karateu, džiju džici i aikidou, kao i majstor borilačkih vještina, su govorili o primjeni borilačkih vještina te o adekvatnim strategijama za potencijalne situacije napada .

Istaknuli su važnost ovladavanja smirenošću u stresnim situacijama, korišćenje snage protivnika protiv njega samog, te sposobnost pronalaženja sredstava za odbranu među dostupnim resursima ili na ulici kako bi se neutralisao napad i osujetilo dalje djelovanje napadača.

Usvajanjem tehnika samoodbrane i borilačkih vještina, pojačava se samopouzdanje, što istovremeno pomaže u smanjenju straha od napada. Ovo je ključno kako bi se vještine mogli primijeniti u stvarnoj situaciji samoodbrane protiv napadača.

International Police Organization Montenegro

Ju Jitsu Klub Mornar

International Police Organization IPO HQ

Moka ŠćekićBoris JankovićSasa Boltic