Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Saobraćajna kultura i poštovanje saobraćajnih pravila sa ciljem povećanja stepena bezbjednosti mladih na drumovima.

Internacionalna policijska organizacija Crne Gore održala je danas predavanje u JU OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“ u Budvi na temu: „Saobraćajna kultura i poštovanje saobraćajnih pravila sa ciljem povećanja stepena bezbjednosti mladih na drumovima.“

Prije početka predavanja prisutne učenike je pozdravili su predsjednik IPO Crne Gore mr Ivan Pekić, generalni sekretar IPO Momčilo Škekić, predavač i koordinator u IPO Boris Janković i naš uvaženi član Nađa Laković koji su se ujedno direktoru JU OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“ Novaku Ljubanoviću, zahvalili na svesrdnoj dobrodošlici i saradnji.

Predavač iz oblasti bezbjednosti saobraćaja Ssc Boris Janković i koordinator u IPO CG učenike je upoznao sa saobraćajnom kulturom, važnosti poštovanja saobraćajnih propisa, osnovnim pravilima u saobraćaju, sa posebnim akcentom na sve one opasnosti po mlade prilikom učestvovanja u saobraćaju.

U toku predavanja naš Generalni sekretar Momčilo Šćekić govorio o bezbjednosti u saobraćaju iz dugogodišnjeg iskustva koje je stekao u MUP-u, sa posebnim naglaskom na šta sve mladi trebaju da obrate pažnju prilikom učešća u saobraćaju.

Cilj predavanja je da učenici unaprijede svoje obrazovanje iz saobraćaja, povećajući tako stepen lične, a samim tim i društvene odgovornosti.

Usvajanjem novih znanja i proširenje postojećih, kada su u pitanju saobraćajna kultura, kao i poznavanje i poštovanje saobraćajnih propisa, dovešće do podizanja nivoa svijesti o saobraćajnoj kulturi mlađe populacije koja je veoma aktivna u saobraćajnoj komunikaciji.