Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

SUPROSTAVLJANJE KRIMINALITETU MALOLJETNIKA KROZ PREVENTIVNO DJELOVANJE I SANKCIONISANJE

Internacionalna policijska organizacija Crne Gore organizovala je Petu Nacionalnu konferenciju pod nazivom: „SUPROSTAVLJANJE KRIMINALITETU MALOLJETNIKA KROZ PREVENTIVNO DJELOVANJE I SANKCIONISANJE“ sa posebnim akcentom na vršnjačko nasilje.

Govornici na konferenciji pored domaćina predsjednika IPO Montenegro magistra bezbjednosti mr Ivana Pekića bili su šefica kabineta u Ministarstvu javne uprave Milica Pajović, novinarka tkz. crne hronike Svetlana Đokić TV E, direktorica NVO Udruženje roditelji Kristina Mihailovic, advokat Andrijana Razić i direktorica NVO Sistem Neda Radović, a moderatorka konferencije je bila Tijana Tina Perović novinarka TV 7.

Uz prisustvo velikog broja medija sa konferencije je poslata snažna poruka da je potreban zajednički pristup u cilju suzbijanja kriminaliteta maloljetnika, da kroz osmišljenu i sveobuhvatnu akciju, treba što prije unaprijediti represivne, ali i mjere podrške za maloljetnike koji pokazuju devijantno ponašanje i osnažiti preventivne mjere koje će obuhvatiti cijelu zajednicu.

Takođe je poručeno da sve institucije, organizacije i mediji treba da se uključe u problem rješavanja kriminaliteta maloljetnika koji je uzeo maha u Crnoj Gori.

Na kraju konferencije svim učesnicima uručene su plakete za doprinos u suzbijanju vršnjackog nasilja.