Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Suprostavljanje organizovanom kriminalu i visokoj korupciji, kroz saradnju i strucno usavrsavanje kadrova

Zajedničkim djelovanjem svih segmenata društva, borba protiv organizovanog kriminala i korupcija može biti uspješna i efikasna, rezultati dobri i mjeljivi, a fokus treba biti na edukaciji kadra.

Predsjednik IPO Ivan Pekić kao ekspert za organizovani kriminal, terorizam i korupciju istakao je da se samo zajedničkim djelovanjem može pobijediti organizovani kriminal.

„Pod tim mislim da je pored nas koji se svojski borimo protiv ovih pošasti, na način koji je nama u NVO sektoru dozvoljen, važna zajednička saradnja sa ministarstvima, Upravom policije, novinarima. Svi zajedno, uvezano, možemo se suprotstaviti organizovanom kriminalu i visokoj korupciji“, kazao je Pekić.

IPO će, kako je rekao, u narednom periodu staviti fokus na edukaciju, posebno mladih, da im se približi šta su obavještajno bezbjednosne službe Crne Gore, kako da se na vrijeme opredijele za taj posao, govoreći im prednosti i mane i učeći ih da to treba raditi pošteno i maksimalno se truditi u borbi protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije.

To je saopšteno na konferenciji „Suprostavljanje organizovanom kriminalu i visokoj korupciji, kroz saradnju i stručno usavršavanje kadrova“, koju je organizovala Internacionalna policijska organizacija Crne Gore (IPO)